Veelgestelde vragen

Hieronder vind u antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op uw vraag niet in de lijst staan, schroom dan niet om het onderstaande contactformulier te gebruiken. Wij zullen ons best doen om uw vraag spoedig te beantwoorden.

Ik heb een vraag

Straatwijs

Waarom bestaat Straatwijs?
Straatwijs bestaat om dak- en thuislozen te helpen bij het vinden van de juiste hulp en hun wensen uit te laten komen. Klik hier om meer over Straatwijs te lezen.

Wie heeft Straatwijs opgericht?
Straatwijs is opgericht door hulpverleners en vrijwilligers vanuit de Maatschappelijke Opvang in Groningen en is ontstaan in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen. Klik hier om meer te lezen over ons team.


Straatwijzer

Hoe werkt de Straatwijzer?
De Straatwijzer is ontwikkeld om dak- en thuislozen en/of betrokkenen te helpen bij het vinden van de juiste hulp. Vul bij elke vraag één of meerdere antwoorden in. De hulp die het beste bij u past, zal verschijnen. Verschijnt er niets? Misschien helpt het om uw zoekcriteria aan te passen. 

Ik ken een organisatie die op Straatwijs kan staan. Hoe voeg ik deze toe?
U kunt een organisatie toevoegen, wanneer u daar zelf werkzaam bent. Mocht u een organisatie weten die op Straatwijs kan staan, dan kan u dit hier aan ons doorgeven.

Zijn alle gegevens van organisaties up-to-date?
We streven naar het up-to-date houden van alle gegevens van organisaties, door zoveel mogelijk contact te onderhouden met alle organisaties. Toch kan het voorkomen dat niet alle gegevens up-to-date zijn. Mocht u dit tegenkomen op één van de organisatiepagina's, dan kunt u dit hier aan ons doorgeven, zodat wij aanpassingen kunnen doen.


Straatwensen

Hoe kan ik een wens doen?
U kunt hier een wens toevoegen. Probeer uw wens zo duidelijk mogelijk te beschrijven. Na het invullen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Worden alle wensen uitgevoerd?
We streven naar het uitvoeren van alle wensen.


Organisaties

Hoe kan ik mijn organisatie toevoegen?
U kunt hier een organisatie toevoegen. Na het invullen van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

Wie kunnen organisaties toevoegen?
Organisaties kunnen toegevoegd worden door medewerkers die werkzaam zijn binnen de betreffende organisaties. 


Briefadressen

Waar kan ik een briefadres regelen?
U kunt een briefadres regelen bij de Kostersgang, als uw achternaam begint met de letter A t/m K.
Begint uw achternaam met de letter L t/m Z, dan kan u terecht bij de Open Hof voor een briefadres.