RAAD VAN AANBEVELING

De leden van de Raad van Aanbeveling hebben aangegeven achter de doelstellingen van Stichting Straatwijs te staan.

Bregje Kneepkens Communicatie at Veilig Thuis Groningen

Focussen op oplossingen, mensen en dromen tekent voor mij de werkwijze van Straatwijs. Kwetsbare mensen zonder dak of thuis met ieder hun eigen verhaal krijgen praktisch een letterlijke wijzer met voor hun ontzettend nuttige informatie. Dat er daarnaast ook ruimte is om te dromen en die te verwezenlijken is des te mooier. Want wat ons verbindt, is dat we eigenlijk allemaal wel eens dromen. Volgens mij is verbinding daarom het sleutelwoord.

Bregje Kneepkens
Jelmer Sierksma Trajectondersteuner Housing First LIMOR

De kracht van Straatwijs is dat ze kijken naar de persoon hoe die zich op dat moment voelt en wat hij of zij nodig heeft. Luisteren en niet te veel vragen. Deze benadering van straatwijs sluit erg aan bij de principes van Housing First en dat spreekt mij erg aan. Er heerst een communicatiecultuur dat gebaseerd is op onderling respect, warmte en compassie. Straatwijs geeft een breed publiek een nieuwe kijk wat er speelt in de straten van Groningen.

Jelmer Sierksma
Henk Wierenga Voorzitter Stichting op de rails

Geen haard geen huis Straatwijs geeft deze doelgroep een luisterend oor. Met passie en inzet van vrijwilligers ondersteunen ze. De daklozen met raad en daad. Die de glimlach een nieuw gezicht geeft.

Henk Wierenga
Jonny de Graaf Ervaringsdeskundige

Door mijn jarenlange ervaring weet ik wat het is om op straat te leven. Straatwijs doet prachtige dingen voor de mensen van de straat en geeft ze daarnaast ook een gezicht. Daarom beveel ik Straatwijs aan bij iedereen.

Jonny de Graaf