Wie zijn wij?

Kom meer te weten over Straatwijs.

Het aantal daklozen in Nederland groeit ontzettend snel. In zes jaar tijd is dit aantal met maar liefst driekwart toegenomen. Terwijl er talloze organisaties zijn die hulp aanbieden, weten nieuwe daklozen vaak de juiste hulp niet te vinden. De weg naar de juiste hulp duurt vaak te lang. 

Een online platform
Daarom is Straatwijs opgezet: een online platform waardoor de weg naar hulp korter en duidelijker wordt. Het doel van Straatwijs is om alle hulpaanbieders in Groningen in kaart te brengen én het zo snel mogelijk matchen van hulpbehoevenden aan de juiste organisatie.

Een compleet hulpaanbod
Stichting Straatwijs realiseert in 2017 één platform waar daklozen en hulpverleners het complete hulpaanbod vinden.Niet alleen een vermelding, maar ook inhoudelijke informatie en de mogelijkheid om hulp direct te regelen. Een digitale oplossing die werk uit handen neemt van uw hulpverleners, zodat zij zich maximaal kunnen concentreren op daklozen die wél persoonlijke aandacht nodig hebben.

Het platform van Straatwijs heeft twee belangrijke onderdelen: de Straatwijzer en de Straatwensen.

De Straatwijzer
De Straatwijzer is een tool die snel en makkelijk in drie stappen elke hulpvraag aan de juiste hulp koppelt. Door de stappen in de Straatwijzer te volgen, krijgt u te zien welke organisaties het beste bij uw hulpvraag passen en welke hulp deze organisaties bieden. 

Straatwensen
De Straatwensen geven wensen van de straat weer. Regelmatig worden nieuwe wens van een dak- of thuisloze geplaatst. U kunt helpen bij het laten uitkomen van deze wensen, door uw hulp aan te bieden middels het contactformulier of door te doneren.

Op straat
Meerdere malen per week zijn wij actief op straat aanwezig, vaak in de avond. We zoeken onze doelgroep op en luisteren naar hun problemen en waar nodig brengen we ze in contact met de juiste hulpinstantie.

Blogs
Straatwijs.com biedt naast de Straatwijzer en de Straatwensen nog veel meer, waaronder blogs vol verhalen van de straat en een overzicht van alle hulporganisaties.

Meer informatie
Het KvK-nummer van Stichting Straatwijs in Groningen is 67930298.
...Bekijk de privacy voorwaarden en de disclaimer.
...Of neem een kijkje op ons profiel op WhyDonate.

Contact
Heb je een vraag? Of wil je nog meer weten over Stichting Straatwijs? Neem dan contact met ons op.

Reageren