Overleven in Sappemeer Oost

Het is 4 februari 2018, 17 uur smiddags als we een berichtje ontvangen over een artikel op RTVNoord. "Goed verzorgde man slaapt al weken op station" luidt de titel van het stuk.

Voor 18.30 uur diezelfde avond zitten we in de auto op weg naar Sappemeer Oost. Daar aangekomen hebben we hem inderdaad aangetroffen en zijn we aan de praat gekomen. We komen erachter dat hij hier al sinds 1 januari verblijft.

Op de simpele vraag waar hij het meeste behoefte aan heeft, was hij vrij duidelijk.

"A place to stay, only for a few nights".

We hebben zo onze contacten in de hotelwereld inmiddels en hebben hem meegenomen naar Groningen, waar hij warm en droog en onder het genot van heerlijk eten kan nadenken over de volgende stappen in zijn leven.

De hotelketen wil niet dat hun naam genoemd wordt, maar volgens mij weten wij allemaal wie deze goed mensen zijn! Chapeau Chapeau Chapeau!

-----

Het is inmiddels 8 februari 7.00 uur, de beste man zit nog steeds in het hotel in Groningen, hij gaat z'n laatste nacht in. Zaterdagochtend om 9.30 uur uitchecken.

Gelukkig hebben we het gisteren nog voorelkaar gekregen dat de burgemeerster zijn boete kwijtscheldt. Een mevrouw met een goed hart en een groot netwerk (zowel bij de gemeente als in de zorg) heeft ons hierin geholpen, heel veel dank aan haar.

De vraag is wil deze man geen hulp accepteren of wil de zorg hém niet accepteren". Je zal hier maar niet geboren zijn en niks "mankeren".

-----

Update

8 februari 15 uur, we kregen zojuist de melding dat de professionele hulpverlening het hotelbezoek zal verlengen t/m 14 februari. Ze zullen proberen met hem in gesprek te gaan en te zoeken naar oplossingen.

Geplaatst in Dagelijks leven, Hulpverlening, Verhalen, Wensen op 05-02-2019


Andere blogs

Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (13)   Hulpverlening (11)   Tips (2)   Verhalen (15)   Wensen (9)