NS verlaagt temperatuur stationshal en sluit stopcontacten af

Van een aantal daklozen in Groningen kregen wij het signaal dat de NS de temperatuur in de grote stationshal omlaag heeft gedaan, ook zouden de stopcontacten zijn afgesloten.

Met name de stroom is erg belangrijk voor daklozen in ons stad. Hier kunnen ze o.a. hun mobiele telefoon mee opladen. Een mobiele telefoon is één van de primaire levensbehoefte als je dakloos bent, hiermee kun je contact houden met hulpinstanties en vrienden of familie.

Deze opeenvolgende acties zouden op het zelfde moment hebben plaatsgevonden. Voor ons aanleiding contact op te nemen met NS Stations. Zij laten via een woordvoerder weten dat deze maatregelen zijn genomen om de stationshal te ontmoedigen voor daklozen.

Dit nieuwe beleid is volgens ons niet te rijmen met de tekst op de homepagina van NS Stations.

"Wij zorgen ervoor dat stations en stationsomgevingen comfortabel en gastvrije plekken zijn. Voor reizigers, stationsbezoekers, maar ook voor het dorp of stad waar het station zich bevindt"

Wij hopen dat de NS het beleid zal heroverwegen en ruimte geeft aan alle stationsbezoekers, met en zonder vaste verblijfplaats.

Geplaatst in Dagelijks leven, Verhalen op 11-03-2019


Andere blogs

Waarom Straatwijs?

Plots op straat komen staan, is moeilijk als je niet goed weet waar je terecht kan voor hulp. Straatwijs zag dit probleem in en begon daarom een platform voor daklozenhulp. Daarnaast zijn er nog negen redenen dat Straatwijs bestaat. Lees meer in dit artikel. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (13)   Hulpverlening (11)   Tips (2)   Verhalen (15)   Wensen (9)