Daklozen eerst naar de kapper en dan lekker eten!

Het is zondag 29 juli 2018, Groningen. Samen met Thomas Sykes Hairstudio en restaurant Block & Barrels organiseren we een speciale event voor daklozen. Een middag en avond waarbij daklozen even helemaal centraal staan. Eerst lekker naar de kapper en daarna samen eten bij een heerlijk restaurant in de binnenstad van Groningen.

In de voorbereiding waren we (team Straatwijs) deze keer uitgegaan van 10 a 12 mensen en hebben hier in de aanloop naar deze dag ook mensen op aangesproken. Het goede nieuws is klaarblijkelijk als een lopend vuurtje gegaan, want om 17.30 hebben zich ruim 20 daklozen verzameld aan het Zuiderdiep. De meesten zijn echt toen aan een knipbeurt, sommigen zijn kaal maar willen alleen hun baard fastoeneren.

De sfeer is goed, we hebben wat drinken geregeld en nadat iedereen tevreden geknipt en geschoren is lopen we gezamenlijk naar het Hoogstraatje in de stad om hier samen te eten en te drinken.

Bijzonder is de ontspannen en relaxte sfeer binnen de groep. Samen met de organisatoren (Mark and Dave Petraeus, Kevin Delgado, Riklis Karto, Thomas Sykes, Siebe Zwerver, Joram Krol (hij maakte deze foto) hebben we een hele fijne avond. Rond 21.30 worden een aantal mensen wat onrustig. Het slaaphuis moet gebeld worden om wederom een plekje te bemachtigen, bijna iedereen zal hier de komende nacht weer vertoeven. Op een enkeling na, mensen met een sanctie zullen buiten moeten slapen.

Om 22 uur vertrekken de eersten het restaurant en bedanken één voor één de organisatoren. Mooi om te zien hoeveel respect er naar elkaar is!

We danken nogmaals de bedrijven die ons hebben meegeholpen. We hopen wederom weer op nieuwe donaties, zodat we dit snel weer kunnen doen, heel snel!

Je kunt maandelijks of eenmalig doneren via onderstaande link! Alvast heel erg bedankt. https://www.whydonate.nl/fundraising/stichting-straatwijs-8dty/nl?action=donation

Geplaatst in Dagelijks leven, Verhalen, Wensen op 30-07-2018


Andere blogs

Van het vluchtige leven op straat naar eigen huisraad

"Ik ben op de koffie bij een cliënt thuis. Hij heeft een flink portie teleurstellingen en trauma’s in zijn rugzak. In het verleden is hij misbruikt. Een stabiele gezinssituatie was voor hem ver te zoeken. Na een turbulent leven waarin wonen in een opvanginstelling en bivakkeren op straat elkaar afwisselden, heeft hij nu een eigen huis." Straatwijs Blog van Joris Stavenga, werkzaam bij LIMOR. Lees het hele artikel.


Afval

Het straatleven in Groningen wordt in beeld gebracht door Joram Krol. Lees hier zijn blogs en bekijk zijn foto's. Lees het hele artikel. Lees het hele artikel.


Spiritus

Het straatleven in Groningen wordt in beeld gebracht door Joram Krol. Lees hier zijn blogs en bekijk zijn foto's. Lees het hele artikel.


Aandacht maakt alles mooier!

Op 29 mei gaf IKEA Groningen in samenwerking met Stichting Straatwijs een gratis maaltijd aan bezoekers van de maatschappelijke opvang (Leger des Heils en de Open Hof). Lees het hele artikel.


Ons eerste event: de ontmoetingsdag!

Op 24 mei 2018 tussen 11.00 en 14.00 vond de ontmoetingsdag plaats in de Oude Gasfabriek te Groningen. Het doel van deze dag was dat dak- en thuislozen en hulpverleners met elkaar in contact konden komen op een laagdrempelige manier. Lees het hele artikel.


Open brief aan de burgemeester van Groningen

Via deze open brief willen wij een grote zorg van ons, delen met u. Wij zijn stichting Straatwijs. Een stichting die opkomt voor Groningers die geen (t)huis hebben. Ook wel daklozen genoemd. Onze zorg wordt door vele onbekende én bekende Groningers, zoals Joram Krol (Stadsfotograaf), Jacob Kobes (Wijkagent Zernike en Paddepoel) en Oelinda de Vries (Nachtburgemeester van Groningen) ondersteund. Lees het hele artikel.


De mooiste reacties op Straatwijs.com

Het platform van Straatwijs heeft inmiddels zoveel positieve reacties binnengekregen, dat het ons leuk leek hier een blog aan te wijden. Lees hier al onze mooiste reacties die wij hebben ontvangen via Social Media. Lees het hele artikel.


  • Geplaatst in Wensen
  • op 18-06-2017

Zo verliep de avond van Michel bij Little Steven!

Eindelijk is het zover: Straatwijs heeft de eerste Straatwens in Groningen kunnen vervullen. Mede dankzij het event van Let’s Fund. Michel bijt het spits af met zijn wens om een concert bij te wonen in Carré. Lees het hele artikel.


Doet ie het of doet ie het niet? Alledaagse kost in de Maatschappelijke Opvang.

Werken in de maatschappelijke opvang is fantastisch! Sommige mensen hebben een afkeer van onze doelgroep, totdat ze een keer echt goed in gesprek raken met een dakloze. Het zijn gek genoeg ook gewoon mensen. Mooie mensen, zoals jij en ik. Deze mensen hebben geen ‘rugzakje’ maar een aanhangwagen vol met ellende. Lees het hele artikel.


onderwerpen

Dagelijks leven (14)   Hulpverlening (12)   Tips (3)   Verhalen (15)   Wensen (9)